CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Guia d'ús


A la biblioteca hi ha tres tipus de materials: llibres, publicacions periòdiques (revistes i diaris) i material àudio-visual informàtic.
Biblio5

LLIBRES

Els llibres es classifiquen i es col•loquen en els prestatges seguint la Classificació Decimal Universal (CDU). La majoria de biblioteques del món utilitzen la CDU per a classificar els llibres. Consisteix a donar un número, del 0 al 9, a tots els llibres de la biblioteca, segons el tema de què tractin.

Més informació...

ePèrgam: consulta el fons de l'Institut


L’ePèrgam, és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d'Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per:

  • Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació.
  • Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars. Consulta el Web...

epergam

50 anys amb Vèrtex

BIBLIOTECA

El 2016 la revista Vèrtex fa 50 anys. Des de la biblioteca els acompanyem en aquest aniversari exposant una selecció dels números publicats els últims anys i que formen part del nostre fons.

La revista Vèrtex va ser fundada el 1966 per Francesc Martínez Massó, president de la llavors anomenada Federación Catalana de Montañismo. Es va començar a publicar en castellà i va anar introduint alguna pàgina en català fins que l’any 1970 es va editar completament en aquesta llengua. Esdevenia així la primera revista d’una federació esportiva totalment en català durant l’etapa final del franquisme.

L’objectiu de Vèrtex és oferir una informació pràctica, de qualitat i rigor per al col·lectiu de federats i federades, i per a tot el públic interessat en l’excursionisme i la muntanya, i facilitar-los un espai d’informació i comunicació.

És una publicació bimensual. El contingut s’estructura en seccions com notícies, cròniques d’actualitat, entrevistes, articles d’opinió i reportatges sobre activitats de muntanya. S’hi descriuen itineraris d’excursionisme, escalada, alpinisme, bicicleta de muntanya, esquí de muntanya, raquetes de neu i descens de barrancs. També s’hi inclouen reportatges d’altres temes com refugis, tècnica i seguretat, medi ambient, cultura excursionista o personatges històrics.

Les pàgines de Vèrtex han reflectit al llarg de 50 anys les diferents sensibilitats i experiències que ha viscut el moviment excursionista català, a més d’infinitat d’esdeveniments i activitats excursionistes. Des de les ressenyes d’excursions o escalades més pròximes a casa nostra fins a les grans gestes d’alpinistes catalans a muntanyes d’arreu del món.

Vèrtex continua sent la publicació líder i de referència en l’àmbit dels esports de muntanya i excursionisme a Catalunya. Els últims anys arriba a la biblioteca gràcies a la donació de Montse Rebate, professora del nostre institut.