CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Guia d'ús


A la biblioteca hi ha tres tipus de materials: llibres, publicacions periòdiques (revistes i diaris) i material àudio-visual informàtic.
Biblio5

LLIBRES

Els llibres es classifiquen i es col•loquen en els prestatges seguint la Classificació Decimal Universal (CDU). La majoria de biblioteques del món utilitzen la CDU per a classificar els llibres. Consisteix a donar un número, del 0 al 9, a tots els llibres de la biblioteca, segons el tema de què tractin.

Més informació...

ePèrgam: consulta el fons de l'Institut


L’ePèrgam, és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d'Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per:

  • Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació.
  • Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars. Consulta el Web...

epergam

Exposicions 2016-2017

 

 

SETMANA DE LA FUSTA DE CATALUNYA

Octubre, 2016

ANY INTERNACIONAL DEL MAPA

Novembre, 2016

50 ANYS AMB VÈRTEX

Desembre, 2016

PÀGINES VIVES

Gener, 2017

EMPRENEDORIA I EMPRESA

Febrer, 2017

logo setmana de la fusta cartell 2016 web 1 VERT 2016 0267 1 1

pagines vives p

imatge llibre Dummies

Dins del marc de la Setmana de la Fusta de Catalunya 2016 el departament de fusta i moble i la biblioteca exposem una selecció del nostre fons bibliogràfic. Destaquem la revista AITIM, publicada per la Asociación de Investigación Técnica de las Industrias de la Madera, que mostra les possibilitats de la fusta en la construcció i en altres aplicacions i vol contribuir a millorar el coneixement i la utilització de la fusta amb informació sobre propietats, comportament del material i presentació.

Els temes centrals de la 21a Setmana de la Ciència de Catalunya, que se celebra per tal de divulgar el coneixement científic i tecnològic, són els llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional dels Llegums, la cartografia, per l’Any Internacional del Mapa, i la relació global/local, per l’Any Internacional de l’Entesa Mundial. Des de la biblioteca ens hem afegit a aquesta celebració escollint el tema dels mapes i exposant el nostre fons bibliogràfic sobre cartografia i geografia.

El 2016 la revista Vèrtex fa 50 anys. Des de la biblioteca els acompanyem en aquest aniversari exposant una selecció dels números publicats els últims anys i que formen part del nostre fons. Vèrtex és una publicació líder i de referència en l’àmbit dels esports de muntanya i excursionisme a Catalunya. Ofereix un espai d’informació i comunicació sobre itineraris, escalada, alpinisme, bicicleta, esquí, descens de barrancs, etc. per a tot el públic interessat en l’excursionisme i la muntanya.

Dins del marc de les activitats organitzades per celebrar el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el 26 de gener, el Departament de Seguretat i Medi Ambient i la Biblioteca us presentem aquesta exposició de llibres mòbils de ciència que ens ha deixat el nostre company Jordi Sanfeliu. En la confecció d’aquests llibres, autèntics tresors editorials, destaca la figura de l’enginyer de paper, un expert en papiroflèxia que ha de donar volum, moviment i profunditat a les imatges planes d’un llibre.

Amb motiu de la 4a Setmana de l’emprenedoria organitzada pel nostre institut, des de la biblioteca us oferim una exposició de llibres i revistes sobre emprenedoria i empresa. Destaquem la revista Emprendedores, una publicació mensual que des de 1997 es dedica al món de l’empresa amb informació sobre emprenedoria, màrqueting, gestió empresarial, comerç internacional, legislació, idees de negoci, lideratge, projectes d’innovació, experiències d’èxit, consells pràctics i notícies.

CATALONIA TODAY

març, 2017

50 EFEMÈRIDES LITERÀRIES I ARTÍSTIQUES 2017

abril, 2017

     
05TCAT 001 guinovart 8      

La biblioteca exposa el seu fons Catalonia Today. Es tracta d’una revista mensual d’informació general en llengua anglesa. A partir del mes de febrer incorpora un servei de podcasts: arxius d’àudio que es poden descarregar de la xarxa, contenen una selecció dels millors articles d’opinió i en molts casos són llegits pels seus propis autors. Amb aquest servei els seguidors poden escoltar diferents accents i entonacions i la revista potencia la seva utilitat com a eina per a l’aprenentatge i millora de l’anglès.

Per celebrar Sant Jordi la biblioteca presenta una exposició de llibres sobre 50 efemèrides literàries i artístiques del 2017. Hi trobareu informació, imatges i obres de L. Anglada, Austen, Aurora i Prudenci Bertrana, Calders, Candel, L. Carroll, Coromines, Faulkner, Ferrater, G. Fuertes, Joan Fuster, Goethe, Granados, Guinovart, M. Hernández, Joyce, M.M.Marçal, T. Moix, O. Montllor, Murillo, Obiols, Palau i Fabre, Parker, Pla, Puig i Cadafalch, Sales, Shelley, Tísner, M.Torres, V. Woolf, Yourcenar.