CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Guia d'ús


A la biblioteca hi ha tres tipus de materials: llibres, publicacions periòdiques (revistes i diaris) i material àudio-visual informàtic.
Biblio5

LLIBRES

Els llibres es classifiquen i es col•loquen en els prestatges seguint la Classificació Decimal Universal (CDU). La majoria de biblioteques del món utilitzen la CDU per a classificar els llibres. Consisteix a donar un número, del 0 al 9, a tots els llibres de la biblioteca, segons el tema de què tractin.

Més informació...

ePèrgam: consulta el fons de l'Institut


L’ePèrgam, és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d'Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per:

  • Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació.
  • Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars. Consulta el Web...

epergam

Formació d’usuaris de la biblioteca

BIBLIOTECA

Durant el primer trimestre d’aquest curs a la biblioteca hem fet la formació d’usuaris a tot l’alumnat de primer curs de tots els cicles. Han vingut 18 grups (17 grups de primer i el Curs d’accés a grau superior) i un total de 250 alumnes.

Aquesta visita és l’acollida a la biblioteca de l’institut amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei i està organitzada per la coordinadora de biblioteca.

El contingut és el següent:

  1. Història i funció de la biblioteca. Ràtios d’assistència. Horari. Normes. Recursos.
  2. Com s’organitza el fons documental: Classificació Decimal Universal. A quins números trobaran les matèries del seu cicle. Publicacions periòdiques. Fons local.
  3. Espai virtual de la biblioteca: a través de l’espai que la biblioteca té a la pàgina web de l’institut podem accedir a l’Epergam (programa de gestió de biblioteques escolars del Departament d’Ensenyament) i consultar el fons documental.
  4. Préstec: Com funciona, codis d’usuaris, terminis.
  5. Consultem una selecció de llibres i revistes relacionades amb les matèries de cada cicle i també una selecció del fons antic.
  6. Quan acabem la visita poden mirar l’exposició temàtica mensual que hi ha a l’espai de difusió just al davant de la biblioteca, a l’entrada de l’institut.