CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Guia d'ús


A la biblioteca hi ha tres tipus de materials: llibres, publicacions periòdiques (revistes i diaris) i material àudio-visual informàtic.
Biblio5

LLIBRES

Els llibres es classifiquen i es col•loquen en els prestatges seguint la Classificació Decimal Universal (CDU). La majoria de biblioteques del món utilitzen la CDU per a classificar els llibres. Consisteix a donar un número, del 0 al 9, a tots els llibres de la biblioteca, segons el tema de què tractin.

Més informació...

ePèrgam: consulta el fons de l'Institut


L’ePèrgam, és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d'Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per:

  • Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació.
  • Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars. Consulta el Web...

epergam

Exposició Catalonia Today

BIBLIOTECA

El servei de biblioteca presenta a l’entrada de l’institut una exposició sobre el seu fons Catalonia Today.

Es tracta d’una revista mensual d’informació general en llengua anglesa. Des de 2005 ofereix les notícies en anglès des d’un punt de vista català als residents i visitants estrangers i als catalans que volen mantenir i millorar el seu nivell d’anglès.

A partir del número de febrer incorpora un servei nou de podcasts que potenciarà més la seva utilitat com a eina per a l’aprenentatge i millora de l’anglès.

Els podcasts són arxius d’àudio que es poden descarregar de la xarxa per escoltar-los a l’ordinador o amb un reproductor d’mp3 o un iPod. Contenen una selecció dels millors articles i columnes d’opinió de cada edició de Catalonia Today, en molts casos llegits pels seus autors. Per exemple, l’habitual columna de l’escriptor Matthew Tree, es pot escoltar llegida pel seu mateix autor. Un servei molt útil per millorar la comprensió auditiva de l’idioma.

L’equip de redactors i col·laboradors de Catalonia Today està integrat per nadius angloparlants de diferents orígens (Anglaterra, Gal·les, EUA o Nova Zelanda) la qual cosa permet als seguidors escoltar i exercitar l’oïda en la comprensió dels diferents accents i entonacions.

El nou sevei de podcasts es pot trobar a Catalonia Today