CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Guia d'ús


A la biblioteca hi ha tres tipus de materials: llibres, publicacions periòdiques (revistes i diaris) i material àudio-visual informàtic.
Biblio5

LLIBRES

Els llibres es classifiquen i es col•loquen en els prestatges seguint la Classificació Decimal Universal (CDU). La majoria de biblioteques del món utilitzen la CDU per a classificar els llibres. Consisteix a donar un número, del 0 al 9, a tots els llibres de la biblioteca, segons el tema de què tractin.

Més informació...

ePèrgam: consulta el fons de l'Institut


L’ePèrgam, és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d'Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per:

  • Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació.
  • Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars. Consulta el Web...

epergam

Fes un cafè amb ... Josep Pla i Joan Fuster

EXPOSICIÓ DE DESEMBRE DE LA BIBLIOTECA

 

Un dia de febrer de 1959, Josep Pla i Joan Fuster es van conèixer i van començar una conversa i una amistat que va durar anys.

Amb motiu dels 120 anys del naixement de Pla i dels 25 anys de la mort de Fuster, des de la biblioteca els volem recordar amb aquesta exposició sobre la seva vida i la seva obra literària.

Les biografies d’aquests dos grans escriptors es porten un quart de segle de diferència però tenen molts punts en comú. Tot i que van viure de la literatura i per a la literatura, cap d’ells no va cursar estudis literaris sinó que van estudiar Dret. En la seva formació literària hi va tenir molta influència la literatura francesa i alguns mateixos autors (per exemple d’Ors). Els seus estils estaven molt influïts per la tècnica i l’estil de redacció periodístics. Tenien un mateix concepte de la llengua literària: la literatura sense les cotilles del gènere encotillat. I ambdós tenien una actitud de responsabilitat cívica.

A nivell personal s’assemblaven en el tarannà, la mirada, la forma d’establir una relació oral amb els saludats just abans de passar a coneguts, la forma d’iniciar un combat dialèctic amb l’adversari, ...

Fins i tot tenien en comú aspectes de la vida quotidiana: ambdós vivien a la seva casa-biblioteca-escriptori, sols, amb horaris lliures i sense compromisos familiars.