CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Exposicions 2013-2014

20 ANYS AMB ENDERROCK (1993-2013)

setembre, 2013

EL TEMPS, 1500

setembre, 2013

LLIBRES MÒBILS I DESPLEGABLES DE CIÈNCIA

novembre, 2013

SALVADOR GABARRELLA

Un any i una nit

gener, 2014

SAINT-EXUPÉRY I ELS AVIONS

novembre, 2014

Enderrocks el temps 1500 Ciencia Seuvella1 avions1

El 2013 es compleixen 20 anys de l’aparició de la revista Enderrock. El que va començar sent una publicació bimestral en blanc i negre és ara un grup editorial que té presència permanent al quiosc, al web, en format audiovisual i a les xarxes socials. Nosaltres ens hem sumat a aquest aniversari exposant una selecció dels números publicats durant aquests 20 anys i que formen part del fons de la nostra biblioteca.

El Temps és un setmanari d’informació general editat en català des de 1984 per Edicions del País Valencià amb redaccions a Barcelona, València i Palma i corresponsalies a les principals capitals europees. Durant tots aquests anys ha estat capaç de sortir cada setmana al quiosc vencent totes les adversitats. Ara que ha arribat al número 1.500, els felicitem exposant una selecció del fons El Temps de la nostra biblioteca.

Els llibres desplegables són llibres il·lustrats fets amb tècniques de plegatge i altres mecanismes que permeten moure alguns elements, aconseguint així una sensació de moviment o de tridimensionalitat. Entre aquests elements hi pot haver fulls en acordió, il·lustracions mòbils, finestres, rodes, figures que s’alcen en desplegar la pàgina, etc. En anglès s’anomenen pop ups.

Aquesta exposició de llibres mòbils de ciència l’hem fet amb motiu de la 18a setmana de la ciència i formen part de la biblioteca de Jordi Sanfeliu, professor del nostre institut.

Durant el mes de gener i part de febrer podeu veure a l’entrada de l’institut l’exposició “Un any i una nit. Infografies de Salvador Gabarrella” sobre la Seu Vella de Lleida. Acompanyant aquesta exposició hi ha una selecció de llibres i altres materials sobre la Seu Vella que podreu consultar a la nostra biblioteca. Agraïm les donacions fetes per l’Associació d’Amics de la Seu Vella de Lleida.

Antoine de Saint-Exupéry, escriptor i pilot francès, va morir en accident aeri el 1944, ara fa setanta anys. Des de la biblioteca el volem recordar exposant la seva obra literària i una selecció de llibres d’electricitat i mecànica del nostre fons antic. Destaquem els llibres en llengua francesa sobre electricitat dels avions publicats als anys quaranta.