CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Exposicions 2015-2016

LA FOTO DEL SEGLE

gener, 2015

SETMANA DE LA FUSTA DE CATALUNYA

octubre, 2015

SETMANA DE LA CIÈNCIA

novembre, 2015

RELLEGIR PEDROLO

RELLEGIR MONCADA

gener, 2016

DIA MUNDIAL DE L'EDUCACIÓ AMBIENTAL

gener, 2016

national geographic llibresfusta setmanaciencia

 jmoncada.Pedrolo

26 de enero dia mundial de la educacion ambiental 016

Fa trenta anys, el fotògraf de la revista National Geographic, Steve McCurry, va fotografiar una nena refugiada afganesa en un camp de Pakistan, en plena guerra contra els russos.

El juny de 1985 aquest retrat va ser portada de la revista National Geographic i s’ha convertit en una icona de la fotografia del segle XX.

La revista National Geographic es va fundar el 1888 a Whashington. Ara us oferim una selecció dels números editats els últims 22 anys que formen part del fons de la nostra biblioteca.

Com a complement a les activitats organitzades pel Departament de Fusta i Moble en la Setmana de la Fusta 2015, el servei de biblioteca exposa una selecció del seu fons bibliogràfic sobre fusta i moble: les últimes novetats i una part del fons històric.

La Setmana de la Fusta és un esdeveniment organitzat pel Gremi de Fusters i Ebenistes de Barcelona en col·laboració amb la Confederació Catalana de la Fusta. L’eix bàsic de la Setmana d’aquest any és promoure la cultura de la fusta sostenible del país.

Del 13 al 22 de novembre se celebra a Catalunya la 20a Setmana de la Ciència amb activitats de divulgació científica arreu del territori. Els temes centrals de l’edició d’enguany són la llum i els sòls amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls.

El departament de Seguretat i Medi ambient i la Biblioteca organitzem l’exposició: Pàgines vives. Llibres desplegables de ciència i tecnologia formada per una selecció de llibres mòbils sobre aquesta temàtica. Aquests llibres formen part de la biblioteca de Jordi Sanfeliu, professor del nostre centre.

Ara que fa 25 anys que ens va deixar l’escriptor Manuel de Pedrolo (L’Aranyó, Segarra, 1918 - Barcelona, 1990) i 10 que ens va deixar l’escriptor Jesús Moncada (Mequinensa, Baix Cinca, 1941 – Barcelona, 2005) els volem recordar amb una exposició sobre la seva obra literària.

A la nostra biblioteca hi trobareu moltes de les obres de Pedrolo (narrativa, poesia, teatre, periodisme, assaig, ...) i de Moncada (contes, novel·les i un recull d’articles).

El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. El Departament de Seguretat i Medi Ambient ha organitzat un seguit d’activitats per commemorar aquesta diada. Entre aquestes activitats hi ha una exposició de llibres mòbils i desplegables relacionats amb el medi ambient que formen part de la biblioteca de Jordi Sanfeliu, professor de l’esmentat departament, i una selecció de llibres sobre medi ambient i educació ambiental del fons de la biblioteca del nostre institut.

EMPRENDEDORES

febrer, 2016

CONTENIDORS: EL TETRIS DEL COMERÇ INTERNACIONAL

març, 2016

33 EFEMÈRIDES LITERÀRIES I ARTÍSTIQUES 2016

abril, 2016

   
revista emprendedores revista emprendedores 33 efemerides    

Emprendedores és una publicació mensual de Hearst Magazines International que des de 1997 es dedica al món de l’empresa amb informació útil sobre emprenedoria, màrqueting, gestió empresarial, comerç internacional, legislació, idees de negoci, lideratge, projectes d’innovació, experiències d’èxit, notícies, consells pràctics, etc.

Dins del marc de la Setmana de l’emprenedoria, la Biblioteca i el Departament de Comerç i Màrqueting us ofereixen una selecció dels números editats els darrers anys i que formen part del fons que podeu consultar a la biblioteca.

Enguany es commemora el 50è aniversari del primer viatge transatlàntic d’un vaixell carregat de contenidors entre els Estats Units i Europa. Amb aquest motiu, el Departament de Comerç i Màrqueting i la Biblioteca us presenten una selecció del seu fons bibliogràfic sobre transport, logística i comerç internacional.

La idea de transportar la mercaderia en caixes estàndard ha revolucionat el transport marítim, el comerç i l’economia del planeta. Els contenidors han esdevingut el símbol de la globalització.

Per celebrar Sant Jordi la biblioteca presenta una exposició de llibres sobre trenta-tres efemèrides literàries i artístiques del 2016. Destaquen els 700 anys de la mort de Ramon Llull i els 400 anys de la mort de Cervantes i Shakespeare.

També hi trobareu obres de Roald Dahl, F. García Lorca, Virgínia Woolf, Bertolt Brecht, J.R. Jiménez, Víctor Català, Agatha Christie, Joan Oliver, Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany i sobre Xavier Gosé, Ramon Casas i Enric Granados.