CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Visita a la Cooperativa d'Aspa

DEPARTAMENT D'ELECTRICITAT I ELECTRÒNICA

Els alumnes del CFGS Regulació i Robòtica Industrial han visitat Cooperativa d’Aspa situada a la comarca del Segrià, s’ha pogut gaudir del sistema automatitzat per al procés d’elaboració des de la recepció de l’oliva fins el seu envasament. Volem donar les gràcies a la cooperativa d’Aspa per la seva rebuda i el tracte rebut.

Procés d’elaboració de l'oli

Aspa5A la nostra Cooperativa elaborem Oli d’Oliva Verge Extra de la màxima qualitat. Tenim molta cura durant tot el procés d'elaboració, des de la recepció de l'oliva fins l'envasament i venda del producte. La major part del volum d'olives es recol·lecta als camps del Terme Municipal d'Apa i als seus voltants. Després de ser recol·lectades, les olives arriben al molí on segueixen un laboriós procés que les transforma en l'oli que es comercialitza posteriorment.

Prèviament a la seva transformació, les olives passen per una ventadora què, mitjançant una forta corrent d'aire, separa l'oliva de les fulles i rames agafades durant la recol·lecció. Un cop tenim les olives netes, aquestes passen al molí, on es genera una pasta. Aquesta pasta cau a les batedores que la van removent lentament i la mantenen a una temperatura d'entre 25º i 35º. Un cop depurada aquesta part líquida, l'oli resultant s'envasa per la seva posterior venta i consum.