CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Jornada tècnica DRONS

DEPARTAMENT D'ENERGIA I AIGUA

El passat dia 3 de Maig els alumnes de CFGS d’Energies Renovables van assistir a la jornada tècnica de Drons, en l’assignatura de Telecontrol que es realitza en aquest estudis.

El camp dels drons està de moda, tot i així encara hi ha un desconeixement força important sobre normatives, aspectes legals, models i categories de drons, motors, programari, etc.

Des de la matèria de Telecontrol va servir per endinsar-nos en aquesta nova tecnologia i veure els camps d’aplicació a les energies renovables tal com la supervisió tèrmica dels cables de connexió elèctrica i subestacions per tal d’evitar averies i sobreescalfaments.

D’altra banda, també es poden emprar per revisar avaries en les pales dels aerogeneradors, per temes de desgast o impactes d’aus o desperfectes produïts per la descarrega de llamps, sense que el personal tingui que ascendir a la gòndola de la turbina, agilitzant la supervisió de les pales.

A més a més, una altra aplicació podria comprovar tèrmicament el funcionament de les celes de les plaques fotovoltaiques, que no s’escalfen, és a dir que no funcionen, en mode remot.

La jornada la va organitzar l’Institut Caparrella i va estar organitzat pels departaments d’Informàtica i Electrònica. En aquesta jornada van participar Andreu Ibañez de la empresa LleidaDrone i Lot Amorós del Projecte Flone.

Finalment, es va fer una demostració de vol i control de drons en l’exterior del recinte on es va realitzar la jornada.