CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Setmana de la Fusta de Catalunya

DEPARTAMENT DE FUSTA I BIBLIOTECA

Del 14 al 27 d’octubre s’ha celebrat la III Setmana de la Fusta de Catalunya.

El departament de fusta i moble ha exposat, a l’entrada de l’institut, el mobiliari fet pels alumnes i, en col·laboració amb la biblioteca, una selecció del seu fons bibliogràfic sobre fusta i moble.

La Setmana de la Fusta és un esdeveniment organitzat pel Gremi de Fusters i Ebenistes de Barcelona en col·laboració amb la Confederació Catalana de la Fusta.

Els objectius són promoure la cultura de la fusta sostenible, d’origen català i de qualitat, connectar el món de la fusta amb d’altres sectors relacionats, modernitzar la indústria de la fusta de Catalunya, actualitzar els models de producció i distribució de la fusta, enfortir la consciència del sector, incrementar l’associacionisme professional i empresarial del sector i dibuixar l’eix bàsic d’un projecte estratègic de futur del sector.

En l’exposició del fons bibliogràfic destaquem la revista AITIM, publicada per la Asociación de Investigación Técnica de las Industrias de la Madera.

És una revista bimensual que mostra les possibilitats de la fusta en la construcció i en altres aplicacions. Vol contribuir a millorar el coneixement i la utilització de la fusta amb informació sobre propietats, comportament del material i presentació. El primer número es va publicar el 1963.

El contingut de la revista es divideix en dos apartats:

  • Aplicacions de la fusta: arquitectura i construcció, fusteria; moble; disseny, art i cultura; i forestal i ecologia.
  • Sector industrial de la fusta: mercat de la fusta, nous productes, empreses fabricants i subministradores, maquinària i equips.