CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Setmana de la ciència

DEPARTAMENT DE SEGURETAT I MEDI AMBIENT-BIBLIOTECA

Exposició de llibres mòbils i desplegables de ciència i tecnologia

Del 13 al 22 de novembre se celebrarà a Catalunya la 20a Setmana de la Ciència amb activitats de divulgació científica arreu del territori: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics...

Els temes centrals de l’edició d’enguany són la llum i els sòls amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls. La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

El departament de Seguretat i Medi ambient i la Biblioteca organitzem l’exposició:

Pàgines vives. Llibres desplegables de ciència i tecnologia

Els llibres desplegables són llibres il·lustrats fets amb tècniques de plegatge i altres mecanismes que permeten moure alguns elements, aconseguint així una sensació de moviment o de tridimensionalitat. Entre aquests elements hi pot haver fulls en acordió, il·lustracions mòbils, finestres, rodes, figures que s’alcen en desplegar la pàgina, etc. En anglès s’anomenen pop ups. Aquesta selecció de llibres mòbils formen part de la biblioteca de Jordi Sanfeliu, professor del nostre centre.