CICLES FORMATIUS - GRAU MITJÀ - GRAU SUPERIOR - CAS

ColorsMGZ 

Visita a Griñó Ecològic

DEPARTAMENT DE SEGURETAT I MEDI AMBIENT

L'alumnat del CFGS d'Educació i Control Ambiental va visitar la planta de gestió de residus “ Griñó Ecològic” a Montoliu de Lleida.

Un grup empresarial líder en el sector dels serveis mediambientals i la generació d’energia verda. Amb més de 80 anys d’experiència i una aposta constant per la innovació, ha passat de simplement transportar residus, a convertir-los en energia i a fer que aquests esdevinguin recursos treballant els SIG’s ( Sistemes Integrats de Gestió).

A la planta de tractament d’envasos de Montoliu que recull els contenidors grocs dels residus urbans i industrials de Lleida i rodalies, es gestionen unes 23.500 Tn ( Lleida contribueix amb 20-22 Tn d’envasos diaris).

A la planta de tractament, es va poder seguir el camí que fan els residus del contenidor groc: des de la recepció, separació mecànica per acabar amb una classificació manual i assegurar el correcte funcionament del procés. Finalment, són empacats de forma mecànica i llestos per a ser transportats a una planta de recuperació i així tancar el cicle de vida d’aquests materials: ( PET, PEAD, PEBD, PP, PS, AC, AL).

Cal comentar que amb aquells residus que no pot recuperar, el grup Grinyó desenvolupa projectes per a generar energia verda mitjançant les plantes de valorització energètica que té a Constantí i altres zones: Biomassa, CSR, plantes de Diesel R i plantes de Gas, generant una energia neta i amb uns valors de emissió molt per sota de la Normativa Europea.